Gaivios salotos su antienos confit
Ingredientai
Jums reikės:
Antienos kulšelių "Confit"
Įvairių salotų ar jų mišinio
Marinuotiems melionams reikės:
Meliono
50 g cukraus
50 g vandens
Marinuotam svogūnui reikės:
1 mėlynojo svogūno
0,5 arb.š. cukraus
Druskos
Pipirų
- 1Į indą įpilti acto, cukraus ir vandens santykiu 1:1:1 ir pavirti, kol nebesijaus stipraus acto kvapo ir skonio bei patirštės. Turime gauti salstelėjusį sirupą su rūgštele. Leisti atvėsti. Melioną supjaustyti kubeliais ir užpilti šiltu sirupu. Palaikyti apie 10-15 min, kad spėtų pasimarinuoti.
- 2Nevalytą mėlynąjį svogūną dėti į orkaitę 8-10 minučių 180˚C temperatūroje. Iškepus leisti truputį atvėsti ir nuvalyti. Perpjauti svogūną per pusę ir padaryti "laivelius". Juos sumarinuoti su balzaminiu actu, alyvuogių aliejumi, druska, cukrumi ir šviežiai maltais pipirais.
- 3Antienos "Confit" pašildyti keptuvėje, nuimti nuo kaulo ir suplėšyti. 1 kulšelės užtenka dviems porcijoms salotų.
- 4Jau galima viską dėti į lėkštę. Pamarinuotus melionus, salotas, confit ir svogūnus. Papuošimui galima panaudoti krapus ar kitas smulkias žoleles.