Lazdyno riešutų morenginiai sausainiai

Ingredientai
Morenginiams sausainiams reikės:
100 g lazdyno riešutų
100 g cukraus pudros
6 kiaušinių baltymų
160 g cukraus
Sviestiniam kremui reikės:
6 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g sviesto, pjaustyto kubeliais (kambario temperatūros)
Papuošimui:
Skrudintų ir smulkintų lazdyno riešutų
-
1
Morenginių sausainių gaminimo eiga:
Riešutus sumalti kartu su cukraus pudra iki miltų. - 2Baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su riešutų miltais.
- 3Kepti iki 115°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.
-
4
Sviestinio kremo gaminimo eiga:
Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios, standžios putos. - 5Sudėti minkštą sviestą ir riešutų pastą. Nedideliu greičiu plakti iki vientisos, blizgios masės. Įdėti į šaldytuvą ir palaikyti, kol atvės ir sutvirtės.
- 6Ant atvėsusio morenginio sausainio dėti kremo ir prispausti kitu sausainiu. Apvolioti kepintais ir smulkintais lazdyno riešutais, kad priliptų prie kremo.