Steikas su pipiriniu padažu

Ingredientai
Jums reikės:
4 jautienos filė gabalėlių steikui (geriausia rinktis brandintą)
50 g sviesto
20 g konservuotų žaliųjų pipirų
2 arb. š. dižono garstyčių
Druskos
Bulvių košė su kale kopūstu
800 g bulvių
200 g pieno
1 kubelio žolelių sultinio
50 g parmezano sūrio
200 g kale kopūsto
1 šalotinio svogūno
Druskos
Pipirų
-
1
Bulvių košės gamybos eiga:
Išvirti nuluptas ir pasmulkintas bulves. Verdant į vandenį su bulvėmis įdėti žolelių sultinio kubelį, kad suteikti daugiau skonio. Išvirusias bulves sugrūsti. Pakaitinti sviestą su pienu ir kartu su parmezano sūriu sumaišyti su bulvių koše. Pagal skonį įberti druskos. - 2Keptuvėje apkepti smulkintą šalotinį svogūną. Kepant užberti šiek tiek pipirų. Į keptuvę suberti stambiai pjaustytą kale kopūstą ir apkepti aukštoje temperatūroje, kol suminkštės, tačiau spalva dar bus ryškiai žalia. Sumaišyti su bulvių koše.
-
3
Steiko gaminimo eiga:
Prieš kepant steiką, mėsą būtina išimti iš šaldytuvo anksčiau ir palaikyti, kol ji pasieks kambario temperatūrą. Taip steikas iškeps greičiau ir tolygiau. Mėsos gabalėlius apjuosti maistiniu siūlu, kad kepimo metu geriau išlaikyrų formą. - 4Įkaitinti keptuvę ir įdėti sviesto. Kai sviestas išsilydo ir pradeda burbuliuoti, dėti kepnelius kepti. Į keptuvę suberti ir žaliuosiu pipirus. Kepimo temperatūra turi būti aukštesnė , nei vidutinė. Kepsnys turi apskrusti, o ne troškintis. Kepti reikia po 2 minutes iš abiejų pusių. Apvertus kepsnius iš karto sudėti garstyčias. Joms išsilydžius užpilti grietinėlės ir atsargiai šaukštu pamaišyti. Įberti druskos.
- 5Į lėkštę dėti bulvių košę, šalia steiko kepsnį ir užpilti padažu.