Burokėlių ravioli su ožkos sūriu ir mėtomis

Ingredientai
Tešlai reikės:
2 didelių virtų burokų
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių
Įdarui reikės:
250 g rikotos sūrio
100 g parmezano sūrio
1 šaukšto kapotų mėtų
Persilade prieskonių
Pipirų
Padažui reikės:
Sviesto
Žaliosios citrinos
- 1Burokus sumalti iki košės konsistencijos ir sudėti į didelį dubenį kartų su kitais, tešlai skirtais, ingredientais. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“, ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“.
- 2Įdarui skirtus ingredientus gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve, kol bus kočiojama tešla. Įdarą galima iš karto sudėti į konditerinį maišelį. Su juo bus žymiai lengviau dirbti.
- 3Labai plonai iškočioti tešlą. Ją supjaustyti išilgai, kad gautume maždaug 8-10 cm pločios pailgus lakštus. Palikus 2-3 cm nuo krašto konditerini maišelio pagalba per visą ilgį išspausti įdarą. Jis turi būti ties viduriu. Tuomet vieną lakšto kraštą sudrėkinti vandenių, išilgai perlenkti pusiau ir užspausti. Specialiu rantuotu ratuku nupjauti patį kraštą išlilgai. Taip bus gražesnė forma ir tešla dar geriau užsispaus. Tuomet maždau kas 1-1,5 cm pirštais suspausti paruoštą tešlą su įdarus ir tose vietose su ratuku perpjauti. Gauname pagalvėlės formos raviolius.
- 4Virti pasūdytame vandenyje 3-5 minutes priklausomai nuo tešlos storumo.