Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Dar vienas super greitas ir fantastiško skonio patiekalas – anties krūtinėlė su gaiviu kuskusu. Jums tikrai nereikės ilgai vargti ar praleisti daug laiko gaminant! Oro gruzdintuvėje antieną iškepsite tobulai be jokių pastangų ir tik per 10 minučių. O kuskusą su priedais beliks užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Tobula vakarienė per 15 minučių!

Ingredientai
Kuskusui jums reikės:
1 stiklinės smulkaus kuskuso
0,5 vnt. apelsino žievelės
0,5 vnt. apelsino sulčių
1 arb. šaukštelio susmulkinto šviežio imbiero
Aitriosios paprikos (pagal skonį)
Nedidelio pundelio šviežių mėtų ir petražolių
Antienai jums reikės:
2 vnt. antienos krūtinėlių
Kelių žiupsnių druskos
Kelių žiupsnių šviežiai maltų pipirų
Padažui Jums reikės:
250 ml raudonojo vyno padažo Home Chef
0,5 vnt. apelsino sulčių
- 1Paruoškite kuskusą. Į dubenį supilkite kuskusą, įpilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Įtarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis, suberkite susmulkintą imbierą ir aitriąją papriką. Taip paruoštą kuskusą užpilkite karštu vandeniu (kad apsemptų), uždenkite ir palikite išbrinkti.
- 2Paruoškite antieną. Nuplautų ir nusausintų antienos krūtinėlių odelę įpjaukite keletą įstrižų pjūvių. Apibarstykite antieną druska ir šviežiai maltais pipirais ir įdėkite į folijos krepšelius, kad tekantys riebalai neišbėgtų.
- 3Taip paruoštas anties krūtinėles kepkite iki 200 °C laipsnių įkaitintoje oro gruzdintuvėje 5 minutes. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 °C laipsnių ir kepkite dar 5-6 minutes. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo anties krūtinėlių dydžio. Iškepusiai mėsai leiskite „pailsėti“ apie 5-10 minučių.
- 4Mėtas ir petražoles susmulkinkite ir suberkite į išbrinkusį kuskusą, permaišykite.
- 5Padažui paruošti į prikaistuvį supilkite raudonojo vyno padažą, išspauskite pusės apelsino sultis ir pavirkite keletą minučių, kad šiek tiek nugaruotų.
- 6Antieną patiekite su kvapniuoju kuskusu ir apelsininiu raudonojo vyno padažu.