Panna cotta su mangais

Ingredientai
Panna cotta sluoksniui reikės:
190 g graikiško jogurto
35 g cukraus
Mango kremo sluoksniui reikės:
5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
30 g krakmolo
0,5 citrinos sulčių
Mango vaisiaus sluoksniui reikės:
2 gerai prinokusių mangų
Čili dribsnių
1 žaliosios citrinos
- 1Želatinos lakštus išbrinkinti šaltame vandenyje. Grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukrų kaitinti kartu iki užvirimo. Sudėti išbrinkintą želatiną. Nukelti nuo kaitros.Gautą masę po truputi sumaišyti su jogurtu, kol gausis vientisa masė. Gautą panna cotta išpilstyti į desertines taures ir padėti į šaldytuvą sustingti.
- 2Mango kremui pirma sumaišyti krakmolą su cukrumi. Trynius išplakti ir sumaišyti su cukraus ir krakmolo mišiniu. Pašildyti mango tyrę su citrinos sultimis ir šiek tiek užpilti ant trynių. Juos gerai permaišyti ir grąžinti atgal į prikaistuvį. Toliau kaitinant visada maišyti, kol kremas sutirštės. Masę supilti į skardelę, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremu, ir padėti į šaldytuvą atvėsti
- 3Mangus supjaustyti kubeliais, įspausti pusės žaliosios citrinos sultimis ir įtarkuoti žievelės. Dėl ypatingo skonio įdėti šiek tiek čili dribsių.
- 4Ant atvėsusios panna cotta dėti taip pat atvėsusį mango kremą ir ant viršaus šviežių mangų.