I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vėlyvieji pusryčiai draugams


Ingredientai


Jums reikės:

Nedidelių tortilijų
Rūkytos šoninės juostelių
Čorizo dešros
Kiaušinių
Lydyto sviesto
Gražgarsčių
Kalendros

Gvakamolei reikės:

2 gerai sunokusių avokadų
1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos

Česnakiniam jogurtui reikės:

1 stiklinės riebaus 10-12% jogurto
1-2 skiltelių šviežio česnako
Žiupsnelio rupios jūros druskos

Marinuotiems svogūnams reikės:

3 didelių mėlynųjų svogūnų
2-3 skiltelių šviežio česnako
½ stiklinės acto
1 ½ stiklinės vandens
½ stiklinės cukraus
1 šaukštelio druskos
  • 1Saldžiai marinuotiems svogūnams reikia žiedais supjaustyti melynuosius svogūnus, riekelėmis supjaustyti česnaką. Į prikaistuvį supilkite actą, vandenį, įberkite cukrų bei druską ir užvirkite. Kai marinatas užvirs, užpilkite ant pjaustytų svogūnų su česnaku, išmaišykite ir palikite atvėsti.
  • 2Avokadų minkštimą sutrinkite ir sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir druska.
  • 3Šoninės juosteles sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (kol apskrus).
  • 4Į jogurtą įdėkite trintą arba smulkiai tarkuotą šviežią česnaką, įberkite druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite.
  • 5Čorizo dešrą nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje ar prikaistuvyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepkite, kol dešra apskrus.
  • 6Pasiruoškite dubenį vandens ir tortilijas. Labai gerai įkaitinkite sausą keptuvę. Ji turi pradėti net rūkti. Įmerkite tortiliją į vandenį ir iš karto dėkite į keptuvę. Apkepkite po keliasdešimt sekunčių iš abiejų pusių. Taip turėsite nuostabias traškias tortilijas. Jas dėkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir uždenkite, kad išliktų šiltos.
  • 7Į ant vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę įdėkite didelį šaukštą sviesto ir jį išlydykite. Ant puodelio uždėkite nedidelį sietelį ir į jį įmuškite kiaušinį. Taip atsiskiria jame esantis vanduo ir lengvai nuteka per sietelį. Kiaušinį atsargiai perkelkite į puodelį ir tuomet atsargiai įpilkite į keptuvę su sviestu. Labai svarbu, kad jis nebūtų per karštas, kad kiaušinis ne skrustų, o lengvai virtų 3-4 minutes. Taip ruoškite tiek kiaušinių, kiek porcijų reikės.
  • 8Visi ingredientai paruošti. Patariame juos dėti ant stalo atskirai, tegul draugai patys "susideda" savo mėgstamiausią pusryčių tortiliją.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis