Silkės Sevičė („ceviche“)

Ingredientai
Jums reikės:
Apie 200 g lengvai sūdytos silkės file
3 žaliųjų citrinų
1 citrinos
Gabalėlio šviežio imbiero
Pundelio šviežios kalendros
Žiupsnelio druskos
1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
1 aitriosios paprikos
Pundelio svogūnų laiškų
Keptai saldžiai bulvei reikės:
2 (~500 g) saldžiųjų bulvių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
3-4 šaukštų lukštentų saulėgrąžų
- 1Šiame recepte naudojama ne šviežia žuvis, o lengvai sūdyta silkė, tačiau visas kitas ruošimo procesas išlieka toks pats. Išspauskite citrinos bei žaliųjų citrinų sultis. Į sultis suberkite maždaug šaukštą smulkinto imbiero, sudėkite pundelį šviežios kalendros ir žiupsnelį druskos, įpilkite tyrą alyvuogių aliejų ir viską blenderiu sutrinkite iki vientisos konsistencijos marinato-padažo. Nusausintą silkės file supjaustykite nedideliais, maždaug vieno kąsnio, gabaliukais. Smulkiais šiaudeliais supjaustykite mėlynąjį svogūną, susmulkinkite aitriąją papriką (jos dėkite pagal skonį) bei svogūnų laiškus ir sumaišykite su silke. Tuomet užpilkite paruoštu citrusų marinatu-padažu, išmaišykite ir palikite 10-15 minučių pasimarinuoti.
- 2Švariai nuplautas saldžias bulves supjaustykite maždaug 2 centimetrų storio grežinėliais, apvoliokite krakmole, nukratykite perteklių ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 180С įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba kol bulvės visiškai suminkštės. Iškepusias saldžiąsias bulves pabarstykite lukštentomis saulėgrąžomis, sutraiškykite, kad gautumėte „blynelį“, pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija maždaug 10 minučių, kol paskrus.