Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu
Ingredientai
Jums reikės:
1 kg tigrinių krevečių
200 g sviesto
1 žaliosios citrinos
2 -3 česnako galvučių
1 čili pipiro
Rudojo cukraus
Druskos
Ciabatta duonos
- 1Keptuvėje išlydyti visą sviestą. Kai pradeda virti, sudėti smulkiais griežinėliais supjaustytą čili pipirą (be sėklų) ir kepti. Po 1-2 min. kepimo įdėti keletą griežinėlių laimo ir, paspaudžiant su mentele, kad išsiskirtų sultys, kepti dar apie 1-2 min. Tada įspausti česnaką ir kepti apie 4 min. Česnakui apskrudus pilti mango tyrę ir kepti toliau pastoviai maišant. Įberti druskos ir truputį rudojo cukraus pagal skonį ir nukelti keptuvę nuo kaitros.
- 2Išimti laimo griežinėlius (nuo žievelių gali atsirasti kartumas), sudėti nuluptas ir išvalytas krevetes (uodegėlės gali likti ir galima dėl geresnio aromato ir sulčių keletą krevečių dėti su lukštais). Sudėtas krevetes keptuvėje gerai išmaišyti ir palikti apie 5-10 min. pasimarinuoti – krevetės pritraukia puikaus padažo skonio ir aromato. Praėjus marinavimui ant maksimalios kaitros dėti keptuvę su visu turiniu ir kepti apie 4-6 min.
- 3 Valgyti su ciabatta duona.