Svogūnų pyragas

Ingredientai
Tešlai reikės:
250 g grietinės
250 g sviesto
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
700 g svogūnų (raudonų ir baltų lygiomis dalimis)
2 valg.š. rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos
50 g sviesto
50 g parmezano sūrio
- 1Šaltą sviestą sutarkuoti stambia tarka. Sudėti į gilų indą, taip pat ir likusius ingredientus tešlai. Tešlą gerai išminkyti ir kuomet taps vientisa bei nelips prie rankų palikti šaldytuve pailsėti bent dviems valandoms. Idealiausia būtų palikti per naktį.
- 2Svogūnus susmulkinti norimo dydžio gabaliukais. Keptuvėje išlydyti sviestą ir suberti svogūnus. Kepinti ant vidutinės kaitros, kol suminkštės ir tūris sumažės dvigubai. Tuomet užberti cukraus, šiek tiek druskos, pipirų ir įpilti balzaminio acto. Kepinti pastoviai maišant, kol cukrus ištirps ir svogūnai karamelizuosis. Palikti įdarą atvėsti.
- 3Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti du vienodo dydžio, apie 3-4 mm storio, lakštus. Ant vieno lakšto tolygiai paskleisti svogūnų įdarą, paliekant 2-3 cm šonuose. Užberti parmezano sūrio. Ant viršaus dėti kitą lakštą ir šonus užraityti arba užspausti šakute.
- 4Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.