Sumuštiniai su jautienos kukuliais
Tęsiam sumuštinių temą ir siūlome pasigaminti fantastiškus sumuštinius su sultingais jautienos kukuliais! Apskrudękukuliai patroškinti marinara padaže ir patiekti su dešrainių bandelėmis - nerealus derinys, kuris puikiai tiks ir pusryčiams ir užkandžiams!
Gedimino jautienos kukulių receptas pravers ne tik šiems sumuštiniams, bet ir makaronų bei kitiems patiekalams, tad išsisaugokite ir būtinai pabandykite.

Ingredientai
Kukuliams jums reikės:
500 g brandintos, maltos jautienos
Žiupsnio šviežiai maltų pipirų
Žiupsnio druskos
0,5 valg. šaukštelio česnako miltelių
5 valg. šaukštų panko džiūvėsėlių
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Pundelio šviežių petražolių
50 g parmezano sūrio
480 g marinara padažo
Taip pat jums reikės:
4 vnt. dešrainių bendelių
Šiek tiek lydyto sviesto
300 g avių pieno sūrio
Kelių lapelių šviežio baziliko
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 1Paruoškite kukulius. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, pipirus, druską, česnako miltelius, džiūvėsėlius, kiaušinį ir smulkintus petražolių lapelius, įtarkuokite parmezano sūrį ir gerai viską išmaišykite. Iš paruoštos mėsos suformuokite vienodo dydžio kukulius ir kepkite keptuvėje ant aukštesnės nei vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gerai apskrus, bet vidus dar bus sultingas. Tada supilkite marinara padažą, sumažinkite kaitrą ir lengvai patroškinkite.
- 2Dešrainių bandelių vidų ištepkite lydytu sviestu ir dėkite kepti kelioms minutėms į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę kol šiek tiek apskrus.
- 3Į apskrudusias bandeles berkite smulkintą avių pieno sūrį, pasmulkintus baziliko lapelius, dėkite kukulius su padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Skardą su sumuštiniais dėkite į orkaitę ir kepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.
- 4Iškepusius sumuštinius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite šviežio baziliko lapeliais.