Galetė su mėlynėmis
Ruduo - kepinių metas, kuomet norisi suktis virtuvėje ir maksimaliai sunaudoti visas rudens gėrybes. Prancūziškas kepinys galete tam puikiai tinka, nes pasiruošus daugiau tešlos, galėsite eksperimentuoti su įvairiausiais įdarais!

Ingredientai
Tešlai jums reikės:
Žiupsnio druskos
75 g šalto sviesto
45 g kiaulienos taukų
60 ml šalto vandens
Įdarui jums reikės:
2 stiklinių šaldytų arba šviežių mėlynių
4 valg. šaukštų cukraus (pagal skonį)
2 valg. šaukštų kukurūzų krakmolo
0,5 vnt. citrinos žievelės
0,5 vnt. citrinos sulčių
1 vnt. laisvai laikomų kiaušinio
Šiek tiek cukraus
Kelių lapelių mėtos
- 1Ant darbinio paviršiaus supilkite miltus sumaišytus su druska ir į juos sutarkuokite šaltą sviestą ir kiaulienos taukus. Kapoklės pagalba sutarkuotus riebalus sukapokite maišydami su miltais iki žirnio dydžio gabalėlių. Supilkite šaltą vandenį ir kapoklės ar peilio pagalba sujunkite tešlą. Jei tešla atrodo šiek tiek per minkšta, pabarstykite miltais. Rankų pagalba sulankstykite gautą tešlą, suformuokite storą blyną ir suvyniokite į maistinę plėvelę, palikite šaldytuve bent valandai.
- 2Ant darbinio paviršiaus pabarstykite šiek tiek miltų ir iškočiokite atšalusią tešlą iki 4 mm storio apskritimo. Taip paruoštą tešlą įdėkite į kepimo skardą.
- 3Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite mėlynes, cukrų, kukurūzų krakmolą, įtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite citrinos sultis ir gerai viską išmaišykite.
- 4Ant iškočiotos tešlos tepkite kreminį sūrį palikdami nuo kraštų maždaug 5 cm. Ant kreminio sūrio sudėkite mėlynių įdarą. Kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir užlankstykite kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Užlankstytus kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.
- 5Taip paruoštą galetę kepkite iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
- 6Iškepusią galetę papuoškite šviežios mėtos lapeliais.