Šiltos ropinių daržovių salotos su omletu

Ingredientai
Jums reikės:
Salotoms:
1 pakelio įvairių salotų lapų mišinio
1 kaliaropės
1 pasternoko šaknies
Žiupsnelio persilado prieskonių
Omletui:
5-6 kiaušinių
Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1Nulupti ropines daržoves ir supjaustyti labai plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įberti žiupsnelį persilado prieskonių ir apkepinti daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
- 2Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir tarkuotu parmezano sūriu. Ant to pačio aliejaus, kur kepė ropinės daržovės, iškepti omletą. Kepti ant silpnos kaitros ir nemaišyti. Iškepusį omletą padalinti į 4 porcijas.
- 3Lėkštėse serviruoti sluoksniais: apačioje išdėlioti keptas ropines daržovės, tada dėti omleto gabaliukus ir ant viršaus – salotų lapus. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir juoduoju balzaminiu actu.