Sluoksniuotas uogų ir maskarponės desertas su karamelizuotais trupiniais

Ingredientai
Jums reikės:
Trupiniams:
200 g kubeliais pjaustyto šalto sviesto
200 g rudojo cukraus
Kremui:
1 arb. š. vanilinio cukraus su vanilės sėklomis
2 arb. š cukraus pudros
0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės
Uogų sluoksniui:
500 g šviežių braškių
200 g šviežių aviečių
200 g šviežių šilauogių
0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės
2 valg. š. brendžio arba konjako
Papuošimui:
- 1Geriausia tešlą išmaišyti virtuvinio kombaino pagalba, bet galima išminkyti ir rankomis, tik ilgiau užtruks, kol neliks gumulėlių.
- 2Į indą suberti cukrų, miltus ir sudėti šalto sviesto kubelius. Minkyti iki birių bei smulkių trupinių masės. Masę 2-3 cm storio sluoksniu iškloti ant maistinės plevelės, suvynioti ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusią masę sutarkuoti per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskleisti po visą paviršių ir apibarstyti pieninio šokolado smulkiais gabaliukais. Kepti apie 10 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią masę atvėsinti ir sutrupinti smulkiais gabaliukais.
- 3Į gilų dubenį sudėti maskarponę bei suberti cukraus produktus. Išmaišyti ir elektrinio rankinio plakiklio pagalba iš lėto plakti bei po truputį supilti grietinėlę. Plakti iki purios masės.
- 4 Braškes supjaustyti ir suberti i dubenį. Taip pat suberti kitas turimas uogas, įpilti brendžio ir aliejaus šlakelį. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir išmaišyti.
- 5Desertinėse taurėse sluoksniuoti uogas, kremą, vėl uogas, kremą ir ant viršaus užberti karamelizuotų trupinių.
- 6Deserto paviršių galima per sietelį apibarstyti natūralios kakavos milteliais.