Šakšuka

Ingredientai
Jums reikės:
½ didelio svogūno
2 skiltelių česnako
1 čili pipiro
1 didelės saldžiosios paprikos
400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
2 šaukštelių malto kumino
1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4-6 didelių kiaušinių
Persillade prieskonių
- 1Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir dar kepinti apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus pomidorus savo sultyse. Išilgai perpjauti čili pipirą ir įdėti į padažą.
- 2Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8-10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta. Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Paberti Persillade prieskoniais. Kepti orkaitėje 180 °C apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės.
- 3Valgyti su skrudinta ciabatta duona.