I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Karamelinis obuolių pyragas


Ingredientai


Bretoniškai tešlai reikės:

125 sviesto
125 cukraus
Žiupsnelio druskos
3 kiaušinių trynių

Migdoliniam kremui reikės:

75 g sviesto
75 g cukraus pudros
1 kiaušinio
15 g kukurūzų krakmolo

Karameliniam obuolių įdarui reikės:

100 g cukrus
70 g sviesto
2 vidutinių obuolių
  • 1Sviestą kambario temperatūros išsukti su cukrumi. Tuomet maišant po truputi supilti kiaušinių trynius. Supilti miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti „pailsėti“ 2-3val. šaldytuve. Tešlą iškočioti 5 mm storio. Kepimo skardoje suformuoti tešlą, kad būtų užpildyta apačia ir šonai. Palikti šaldytuve kuriam laikui, kad tešla sutvirtėtų.
  • 2Per tą laiką pasidaryti kremą. Į indą sudėti visus birius produktus ir išmaišyti. Įdėti sviestą ir gerai permaišyti. Įmušti kiaušinį ir plakti iki vientisos masės. Galiausiai supilti grietinėlę ir maišyti iki masė taps vientisa. Palikti šaldytuve, kol kremas sutvirtės.
  • 3Karamelei dalį cukraus kaitinti, kol pradės lydytis ir įgaus rusvą spalvą. Suberti likusį cukrų tolygiai paskirstant keptuvėje. Lėta srovele nuolat maišant šluotele supilti pašildytą grietinėlę. Sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps. Suberti pjaustytus obuolius ir šiek tiek karamelizuoti.
  • 4Liko suformuoti pyragą. Į skardą su tešlą supilti migdolinį kremą. Ant jo sudėti obuolius su karamele. Pyrago viršų uždengti likusios tešlos gabaliukais.
  • 5Kepti iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis