Risotto su baravykais ir antienos “Confit”

Ingredientai
3-4 porcijoms jums reikės:
4 vnt. antienos kulšelių „Confit“
250 g risotto ryžių su baravykais
4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus Picual
100 g parmezano sūrio
Druskos pagal skonį
- 1Antienos kulšelių "confit" įdėkite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę ir šildykite apie 15 min. Nuo antienos „Confit“ likusius taukus galite laikyti šaldytuve ir panaudoti pvz. bulvių kepimui.
- 2Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite risotto ryžių mišinį ir kepinkite nuolat maišydami 1-2 minutes, kol ryžiai taps skaidrūs.
- 3Įpilkite trečdalį sultinio ir virkite karts nuo karto pamaišydami. Kai ryžiai sugers sultinį, pilkite kitą trečdalį ir taip, kol sunaudosite visą sultinį. Paruoštas risotto neturi būti tirštas, o ryžiai turi išlikti šiek tiek kieti. Suatrkuokite parmezano sūrį ir pusę jo sumaišykite su ryžiais, kad gautumėte kreminį risotto.
- 4Ant paruošto risotto užbarstykite dar šiek tiek parmezano, sudėkite nukaulintą antieną ir apšlakstykite "Saporoso" balzaminiu actu.