Veganiška panna cotta iš naminio saulėgrąžų pieno

Ingredientai
Jums reikės:
500 ml augalinio pieno
2 arb.šaukštelių Agar Agar augalinės želatinos
2-3 v. š. cukraus
Augaliniam pienui:
1 stiklinės (150-160 g) nekepintų saulėgrąžų
4 stiklinių vandens
Žiupsnelio druskos
-
1
Augalinio pieno gaminimo eiga:
Saulėgrąžų sėklas pamirkyti vandenyje per naktį, nupilti vandenį ir perplauti. - 2Saulėgrąžas sudėti į blenderį, supilti vandenį, įberti žiupsnelį druskos ir gerai sutrinti. Gautą masę perkošti per tankesnį sietelį ar marlę.
- 3Pieną galima laikyti šaldytuve ne ilgiau trijų dienų. Prieš vartojimą kaskart suplakti.
-
4
Panna cotta gaminimo eiga:
Į puodą supilti augalinį pieną, įpilti vanilės ekstraktą, cukrų ir lėtai kaitinti maišant. Kai skystis pradės švelniai virti, suberti Agar-Agar ir pakaitinti dar 1 min. - 5Supilstyti į indelius (palikti bent 1 cm neužpildytą kraštelį) ir padėti vėsiau mažiausiai valandai, kad panna cotta atvėstų. Su Agar Agar desertas stings net kambario temperatūroje.
- 6Patiekti su mėgstamu džemu, tyre, uogomis.
- 7Galima patiekti iš išėmus ir formelių. Tuomet labai trumpam reikia įmerkti indelius su desertu į karšto vandens vonelę, tada apversti indelį, kad panna cotta atsidurtų lėkštėje.