Pomidorų galette

Ingredientai
Tešlai reikės:
100 g šalto sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
30 ml vandens
1 kiaušinio (tešlos paviršiaus aptepimui)
Įdarui reikės:
2 valg. š. pesto
Apie 400 g įvairių pomidorų
30 g kedro riešutų
Druskos
Pipirų
Parmezano sūrio
- 1Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir minkyti, kol trupiniai sukibs. Jeigu jie per sausi ir nekimba, tuomet įpilti dar šlakelį. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve, kad ji sutvirtėtų. Pastovėjusią tešlą iškočioti į apskritimą.
- 2Ant tešlos tolygiai paskirstyti kreminį sūrį paliekant kraštuose apie 3-4 cm be įdaro. Ant viršaus sudėlioti griežinėliais supjaustytus pomidorus (vyšninius pomidorus supjaustyti pusiau). Pagardinti druska ir pipirais, pašlakstyti alyvuogių aliejaus ir apybarstyti kedro riešutais. Kraštelius užlenkti į galette vidų ir tešlos paviršių aptepti kiaušinio plakiniu.
- 3Kepti iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos. Iškepusią galette dar galima paskaninti tarkuotu parmezanu.