Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu

Ingredientai
Omleto biskvitui reikės (34x27 cm):
8 kiaušinių
80 g tarkuoto parmezano sūrio
100 g rikotos sūrio
Džiovintų krapų
Druskos
Pipirų
Įdarui reikės:
400 g rikotos sūrio
300 g špinatų
2 šakelių čiobrelio
1 česnako skiltelės
Druskos
Pipirų
- 1Kiaušinius išplakti su parmezano sūriu, druska ir pipirais. Per sietelį pertrinti rikotos sūrį ir sumaišyti su kiaušinio plakiniu. Į kepimo formą įdėti kepimo popierių, kad pasidengtų visi kraštai ir supilti kiaušinių masę. Ant viršaus užberti šiek tiek džiovintų krapų. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- 2Su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje apkepti česnako skiltelę, kad aliejus įgautų skonio. Į keptuvę sudėti špinatus, užberti druskos ir kepti, kol suminkštės, tačiau spalva išliks ryškiai žalia. Tuomet sudėti į sietelį ir paspausti, kad išbėgtų skystis. Špinatus susmulkinti su trintuvu. Įdarui skirtą rikotos sūrį pertrinti per sietelį ir sumaišyti su smulkintu čiobreliu, druska ir pipirais.
- 3Ant iškepusio omleto tepti rikotos įdarą, tuomet špinatų įdarą ir vynioti kaip vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis ir jau galima ragauti.