Nuga su riešutais

Ingredientai
Jums reikės:
200 g vandens
500 g cukraus
175 g skystos gliukozės
2 kiaušinių baltymų
100 g migdolų riešutų
100 g lazdyno riešutų
80 g pistacijų
- 1Apskrudinti visus riešutis iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Nuo lazdyno riešutų pašalinti luobelę.
- 2Į prikaistuvį supilti vandenį, cukrų ir skystą gliukozę. Virti iki 140 °C temperatūros.
- 3Į plakimo katiliuką įmušti du kiaušinio baltymus ir plakti iki putų. Tuomet jau galima pradėti pilti sirupą. Svarbu jį pilti plona srovele katiliuko kraštu ir plakti iki baltos masės, kuri turi būti skystesnė, nei morengas. Gautą masę sumaišyti su riešutais.
- 4Formą dėti ant kepimo popieriaus, šonus aptepti alyvuogių aliejumi ir įdėti kepimo popieriaus juostelę, kad padengtų kraštus ir priliptų. Supilti visą masę ir sulyginti paviršių su lopetėle, sušlapinta vandeniu.
- 5Palaikyti, kol sustings. Geriausia per naktį.