I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Nuga su riešutais


Ingredientai


Jums reikės:

200 g vandens
500 g cukraus
175 g skystos gliukozės
2 kiaušinių baltymų
100 g migdolų riešutų
100 g lazdyno riešutų
80 g pistacijų
  • 1Apskrudinti visus riešutis iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Nuo lazdyno riešutų pašalinti luobelę.
  • 2Į prikaistuvį supilti vandenį, cukrų ir skystą gliukozę. Virti iki 140 °C temperatūros.
  • 3Į plakimo katiliuką įmušti du kiaušinio baltymus ir plakti iki putų. Tuomet jau galima pradėti pilti sirupą. Svarbu jį pilti plona srovele katiliuko kraštu ir plakti iki baltos masės, kuri turi būti skystesnė, nei morengas. Gautą masę sumaišyti su riešutais.
  • 4Formą dėti ant kepimo popieriaus, šonus aptepti alyvuogių aliejumi ir įdėti kepimo popieriaus juostelę, kad padengtų kraštus ir priliptų. Supilti visą masę ir sulyginti paviršių su lopetėle, sušlapinta vandeniu.
  • 5Palaikyti, kol sustings. Geriausia per naktį.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis