I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Naminė granola


Ingredientai


Jums reikės:

200 g penkių grūdų dribsnių (arba jūsų mėgstamų dribsnių)
1 arb. šaukštelio cinamono
100 g lazdyno riešutų
100 g migdolų drožlių
50 g sviesto
100 g medaus
  • 1Sumaišykite sausus ingredientus – dribsnius, smulkintus riešutus ir cinamoną. Tuomet užpilkite tirpintu sviestu, medumi ir viską labai gerai išmaišykite.
  • 2Paruoštą granolą suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite iki 150 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20-25 minutes.
  • 3Atvėsusią granolą sulaužykite ir laikykite sandariame inde iki 1 mėnesio.
  • 4*Dribsnius galite naudoti kokius tik norite ar mėgstate – avižinius, grikių, ryžių arba mišinį – svarbu išlaikyti proporcijas. *Priedus galite keisti pagal savo skonį, svarbiausia, kad dribsnių ir priedų (riešutų, džiovintų vaisių ir uogų) būtų lygiomis dalimis. *Sviestą galite pakeisti lydytu sviestu, kokosų aliejumi ar kakavos sviestu. *Medų galite visiškai ar iš dalies pakeisti kitais sirupais – klevų, agavų, cukraus ir pan.

Skanaus!


Panašūs receptai

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Energetiniai batonėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Naminė granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Florentinai

Autorius: Ali Gadžijevas

Duona su riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gardu Gardu