Naminė granola

Ingredientai
Jums reikės:
200 g penkių grūdų dribsnių (arba jūsų mėgstamų dribsnių)
1 arb. šaukštelio cinamono
100 g lazdyno riešutų
100 g migdolų drožlių
50 g sviesto
100 g medaus
- 1Sumaišykite sausus ingredientus – dribsnius, smulkintus riešutus ir cinamoną. Tuomet užpilkite tirpintu sviestu, medumi ir viską labai gerai išmaišykite.
- 2Paruoštą granolą suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite iki 150 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20-25 minutes.
- 3Atvėsusią granolą sulaužykite ir laikykite sandariame inde iki 1 mėnesio.
- 4*Dribsnius galite naudoti kokius tik norite ar mėgstate – avižinius, grikių, ryžių arba mišinį – svarbu išlaikyti proporcijas. *Priedus galite keisti pagal savo skonį, svarbiausia, kad dribsnių ir priedų (riešutų, džiovintų vaisių ir uogų) būtų lygiomis dalimis. *Sviestą galite pakeisti lydytu sviestu, kokosų aliejumi ar kakavos sviestu. *Medų galite visiškai ar iš dalies pakeisti kitais sirupais – klevų, agavų, cukraus ir pan.