Susukta Focaccia

Ingredientai
Tešlai reikės:
300 g šilto vandens
15 g mielių
0.5 valg. šaukšto cukraus
15 g druskos
Įdarui reikės:
Persilade prieskonių
Juodų ir žalių alyvuogių
Konservuotų pomidoriukų
- 1Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina „uždaryti“ apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviems valandoms.
- 2Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.
- 3Pakilusią tešlą kočioti maždaug iki 2 mm storio. Visą tešlos paviršių ištepti alyvuogiu aliejumi, sumaišytu su Persilade prieskoniais. Tešlą perpjauti išilgai į tris dalis. Kiekvieną juostą susukti įstrižai ir ant popieriumi padengtos kepimo formos susukti į sraigės „formos“ Foccacia. Ant viršaus įspausti juodų ir žalių alyvuogių bei konservuotų pomidoriukų. Apšlaksyti alyvuogių aliejumis su Perasilade prieskoniais. Jo reikėtų nepagailėti, kad Focaccia nebūtų sausa.
- 4Kepti 200°C temperatūroje apie 15 min. konvekciniu arba picos režimu.
- 5Tik iškepusią Focaccia aptepti aliejaus, vandens ir druskos mišiniu. Tuomet ji suminkštėja ir tampa dar gardesnė.