I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Energetiniai batonėliai


Ingredientai


Jums reikės:

50 g sviesto
300 g medaus
500 g avižinių dribsnių
100 g saulėgrąžų
100 g moliūgų sėklų
100 g spanguolių
50 g linų sėmenų
100 g migdolų drožlių
  • 1Sviestą ištirpinkite. Į ištirpintą sviestą supilkite medų ir sudėkite lazdyno riešutų pastą. Lengvai pašildykite ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • 2Visus sausus ingredientus supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Į gautą mišinį supilkite sumaišytą sviestą, medų ir riešutų pastą. Vėl gerai viską išmaišykite iki vientisos, lipnios masės.
  • 3Gautą masę sudėkite į kepimo skardą (20cm x 30cm) išklotą kepimo popieriumi ir stipriai suspauskite. Kepkite iki 165 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20 – 30 minučių, priklausomai nuo to, kokio traškumo batonėlius mėgstate.
  • 4Iškepusius batonėlius išimkite atvėsti ant grotelių. Tuomet supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, sudėkite į sandarų indą ir laikyti šaldytuve.

Skanaus!


Panašūs receptai

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Energetiniai batonėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Naminė granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Florentinai

Autorius: Ali Gadžijevas

Duona su riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gardu Gardu