Energetiniai batonėliai

Ingredientai
Jums reikės:
50 g sviesto
300 g medaus
500 g avižinių dribsnių
100 g saulėgrąžų
100 g moliūgų sėklų
100 g spanguolių
50 g linų sėmenų
100 g migdolų drožlių
- 1Sviestą ištirpinkite. Į ištirpintą sviestą supilkite medų ir sudėkite lazdyno riešutų pastą. Lengvai pašildykite ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- 2Visus sausus ingredientus supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Į gautą mišinį supilkite sumaišytą sviestą, medų ir riešutų pastą. Vėl gerai viską išmaišykite iki vientisos, lipnios masės.
- 3Gautą masę sudėkite į kepimo skardą (20cm x 30cm) išklotą kepimo popieriumi ir stipriai suspauskite. Kepkite iki 165 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20 – 30 minučių, priklausomai nuo to, kokio traškumo batonėlius mėgstate.
- 4Iškepusius batonėlius išimkite atvėsti ant grotelių. Tuomet supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, sudėkite į sandarų indą ir laikyti šaldytuve.