Lietiniai blynai su šoninės ir taledžo sūrio įdaru

Ingredientai
Jums reikės:
Blynams:
500 ml pieno
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Sviesto arba aliejaus kepimui
Įdarui reikės:
200 g plonai pjaustytos š. rūkymo šoninės
200 g itališko taledžo sūrio
Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelio persilado prieskonių
- 1Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų ir permaišyti.
- 2Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu arba aliejumi išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
- 3Iškepusius blynus įdaryti kiekvieną su sūrio ir šoninės riekelėmis. Sulankstyti į trikampes „kišenėles“ ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti persilado prieskoniais ir gausiai užberti parmezano sūrio. Kepti apie 10 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris ir blynai gražiai apskrus.