Lazanija

Ingredientai
Jums reikės:
2 pakuočių (po 500 g) lazanijos lakštų
500 g jautienos faršo
1 svogūno
1 morkos
1 saliero stiebo
200 g virto itališko kiaulienos kumpio
2 rutuliukai mocarelos sūrio
200 g tarkuoto parmezano sūrio
600 g pomidorų tyrės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Maltos mėsos prieskonių
Bešamelio padažui reikės:
2 l pieno
200 g sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Muskato riešuto
- 1Svogūną, salierą ir morką supjaustyti smulkiais kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberti smulkintas daržoves. Apkepinti, primažinti kaitrą iki vidutinės ir palikti troškintis 2 minutes. Tada sudėti jautienos faršą, gerai apkepinti ir, kai išgaruoja skystis bei pradeda lipti prie dugno, įpilti porą šlakelių juodojo balzaminio acto. Gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų bei maltos mėsos prieskonių. Tada supilti pomidorų tyrę, išmaišyti, sumažinti iki silpnos kaitros, pridengti ir leisti 20 minučių troškintis.
- 2Bešamelio padažui prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Nuolat maišyti šluotele iki vientisos tvirtos masės. Tada po truputį supilti pieną ir nuolat maišyti iki vientisos blizgios masės. Įberti druskos, pipirų ir įtarkuoti ketvirtadalį muskato riešuto. Viską gerai išmaišyti ir nukelti nuo kaitros.
- 3Giliame inde sumaišyti bešamelio padažą su išsitroškinusia jautienos ir pomidorų tyrės mase.
- 4Kepimo inde sluoksniuoti sekančiai: padažas, plėšytos mocarelos gabaliukai, plėšyto virto kumpio gabaliukai, keli žiupsneliai tarkuoto parmezano sūrio, lazanijos lakštai, vėl padažas ir t.t. Viršutinis sluoksnis: padažas, mocarela, kumpis ir gausus sluoksnis tarkuoto parmezano sūrio.
- 5Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusią lazaniją ištraukti iš orkaitės ir leisti 15 minučių „pailsėti“.