Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Ingredientai
Jums reikės:
Biskvitui:
40 g migdolų riešutų
40 g lazdyno riešutų
40 g cukraus pudros
90 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
Įdarui:
0,5 citrinos žievelės
Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
Dekoravimui:
Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
Šviežios mėtos lapelių
- 1Kiaušinių baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių blizgių putų
- 2Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Sumalti iki vienodai smulkių trupinių.
- 3Po truputį iš lėto sukamaisiais judesiais maišyti baltymų masę ir berti į ją trupinius. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti ją į konditerinį maišelį, kurio pagalba po lygiai padalinti masę į dvi apvalias kepimo formas arba žiedus (18 cm diametro). Išlyginti paviršių ir nepalikti ant dugno tarpelių. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsinti ir išimti iš kepimo formų.
- 4Grietinėlę lėtai išplakti kartu su kreminiu sūriu iki vientisos blizgios masės. Neperplakti. Įdėti vanilės ankšties sėklyčių, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai išmaišyti. Gautą kremą konditerinio maišelio pagalba tolygiai paskirstyti ant vieno biskvito paviršiaus maždaug 3 cm storio sluoksniu. Įsprausti įvairių šviežių uogų ir uždengti antruoju biskvitu.
- 5Paviršių galima apibarstyti netirpia cukraus pudra ir dekoruoti šviežiomis uogomis ir šviežios mėtos lapeliais.