Kiaulienos šoninė traškia odele su pelėsinio sūrio padažu
Šiandien dalinamės su jumis receptu, kuris ypatingai patiks mėsos mėgėjams. Lengvai pagaminama, sultinga kiaulienos šoninė su traškia odele, kurios nuostabų skonį papildo pikantiškas, bet švelnus pelėsinio sūrio padažas. Nuostabus duetas, kuris puikiai tiks kaip sotus užkandis. Nepraleiskite šio recepto, jis tikrai vertas jūsų dėmesio.

Ingredientai
Jums reikės:
1 kg šviežios kiaulienos šoninės su odele
Kiniško penkių prieskonių mišinio (cinamonas, gvazdikėlis, žvaigždinis anyžius, kardamonas, sičuano pipirai)
Druskos
Šiek tiek acto rūgšties (9%)
Padažui jums reikės:
Žiupsnelio rudojo cukraus
100 g pelėsinio sūrio „Memel“
50 g majonezo
50 g natūralaus jogurto ar grietinės
Žiupsnelio česnako miltelių
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1Pirkdami išsirinkite kiaulienos šoninės gabalėlį su odele, kad mėsos ir riebalo santykis būtų maždaug vienodas.
- 2Apveskite mėsos gabalėlį odele žemyn ir padarykite maždaug 2 cm gylio įpjovas kas 3-4 centimetrus skersai ir išilgai - jos padės geriau prasiskverbti prieskoniams ir karščiui šoninei kepant.
- 3Kiaulienos šoninę apibarstykite kinišku penkių prieskonių mišiniu bei druska ir įtrinkite. Prieskonius barstykite tik ant mėsos, odelę palikite švarią.
- 4Paprieskoniuotą šoninę odele į viršų įdėkite į uždarą folijos rėmelį, kad kepant mėsai riebalai liktų folijoje ir šoninė neišsausėtų. Folija turėtų būti prisiglaudusi prie mėsos šonų.
- 5Kol mėsa marinuojasi, paruoškite padažą. Į dubenį įberkite žiupsnelį cukraus, įpilkite sidro actą ir maišykite tol, kol cukrus ištirps. Sudėkite pelėsinį sūrį (šiek tiek palikite papuošimui) ir sutrinkite iki vientisos masės. Į gautą masę sudėkite majonezą ir jogurtą, įberkite česnako miltelius ir šviežiai maltus juoduosius pipirus, gerai viską išmaišykite. Likusį pelėsinį sūrį pabarstykite ant padažo.
- 6Kiaulienos šoninės odelę ištepkite acto rūgštimi ir apibarstykite smulkia druska. Acto rūgštis ir druska išsausins odelę ir iškepusi ji bus traški.
- 7Taip paruoštą šoninę dėkite kepti į iki 105-110 °C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 30 minučių. Pasibaigus pirmajam kepimo etapui šoninę ištraukite, odelę gausiai aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir dėkite kepti iki 200 °C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę dar 40 minučių, kol odelė pasidarys labai traški.
- 8Iškepusią šoninę skanaukite su pelėsinio sūrio padažu.