I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kokosinis ryžių desertas


Saldumynų mėgėjams šį kartą siūlome išbandyti netradicinį patiekalą – kokosinį ryžių desertą. Nors saldūs ryžiai Lietuvoje nėra itin populiarūs, tačiau šį skanumyną tikrai verta pabandyti pasigaminti. Ryžių purumo, užpilo saldumo ir vaisių rūgštelės skonių kombinacija tikrai nustebins, o užtruksite visai neilgai. Gal tai puiki šio savaitgalio deserto idėja?

Ingredientai


Jums reikės:

1 stiklinės kokosų pieno
1 stiklinės vandens
1 stiklinės krakmolingų ryžių
Žiupsnelio druskos
50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus

Užpilui jums reikės:

150 g saldinto sutirštinto pieno
50-60 g kokosų pieno
2 vnt. kiaušinių trynių
1 vnt. pasifloro ar kito mėgstamo rūgštesnio vaisiaus
  • 1Į prikaistuvį supilkite kokosų pieną, vandenį, ryžius ir virkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinės kaitros tol, kol ryžiai taps al dente (minkšti iš išorės ir šiek tiek kietesni viduje). Nepamirškite maišyti. Susigėrus skysčiams būtinai paragaukite ar ryžiai išvirė tinkamai. Tada įberkite žiupsnelį druskos, cukrų ir ant mažos kaitros lėtai maišykite tol, kol ištirps cukrus. Paruoštą ryžių košę dėkite į karščiui atsparius indelius juos užpildydami maždaug iki pusės.
  • 2Pagaminkite užpilą. Į kitą prikaistuvį supilkite sutirštintą (kondensuotą saldintą) pieną, kokosų pieną, sudėkite kiaušinių trynius ir maišant kaitinkite ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės kaitros tol, kol pradės tirštėti (maždaug iki 82 °C laipsnių).
  • 3Gautą kremą supilkite ant anksčiau paruoštų ryžių. Taip paruoštą desertą kepkite iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 10 – 15 minučių. Viršutinis kremo sluoksnis turi šiek tiek apskrusti.
  • 4Iškeptą kokosinį ryžių desertą galite skanauti tiek šiltą, tiek šaltą. Patiekite jį ant viršaus uždėdami pasifloro ar kito mėgstamo rūgštesnio vaisiaus. Vaisius galima keisti gaivesnėmis vaisių tyrėmis, kurios nuostabiai derės su ryžių ir užpilo saldumu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis