Karamelizuotų obuolių pyragas
Ingredientai
Tešlai reikės:
150 g sviesto
130 g cukraus
1 kiaušinio
Obuolių įdarui reikės:
4-5 obuolių
1 - 1,5 valg. š. cukraus
0,5 valg. š. cinamono
- 1Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais. Suberti į gerai įkaitintą keptuvę, užberti cukrumi, cinamonu ir kepti, kol išsiskirs sultys ir šiek tiek karamelizuosis.
- 2Kiaušinį išmaišyti su cukrumi. Tuomat plakant po truputį dėti sviestą. Plakti iki vientisos masės. Kad pyragas būtų kvapnesnis, įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir dar permaišyti. Galiausiai supilti miltus su kepimo milteliais ir maišyti rankomis ar mentele. Masė neturi gautis vientisa, lieka stambūs trupiniai.
- 3Tešlą dėti į kepimo formą ir plonai išlyginti taip, kad būtų lygus pagrindas ir maždaug 2 cm aukščio šonai (kaip tartaletė). Šiek tiek tešlos galima pasilikti papuošimui. Supilti obuolius, šiek tiek užlenkti kraštus ir papuošti likusia tešla.
- 4Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Rekomenduojama valgyti dar šiltą su ledais.