Jūros gėrybių troškinys

Ingredientai
Jums reikės
2 kalmarų
3 jūros velnio file
500 g midijų
200 g krevečių
5-6 vnt. karališkų krevečių
1 saliero
1 morkos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 citrinos
2 l vandens
2 daržovių sultinio kubelių
200 ml balto vyno
Kelių šakelių kalendros
200 g vyšninių pomidoriukų
Šviesios duonos ciabatta
Druskos
Pipirų
- 1Morką, salierą, svogūną ir česnaką supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti česnaką ir suberti visas likusias daržoves. Kepinti, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
- 2Tuomet suberti pasmulkintą jūros velnio file, šiek tiek apkepti ir suberti žiedais supjaustytus kalmarus. Užpilti šiek tiek vyno. Po 2 minučių suberti midijas. Tuomet suberti susmulkintas kalendras ir apšlakstyti pusės citrinos sultimis. Supilti likusį vyną. Sudėti krevetes ir troškinti, kol įgaus oranžinę spalvą. Užpilti sultinio iki pusės puodo (neturi pilnai apsemti). Sudėti karališkas krevetes.
- 3Pomidoriukus perpjauti pusiau ir pusę jų sudėti į troškinį.
- 4Riekelėmis supjaustyti ciabattą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, ant viršaus sudėti likusius pomidoriukus. Duoną kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija kol apskrus (apie 5 min). Per tą laiką žuvies troškinys pilnai išsitroškina.
- 5Prieš valgant, troškinį pagardinti baltuoju balzaminiu actu ir keliais šlakeliais citrinos sulčių.