Austriškas šokoladinis pyragas Sacher

Ingredientai
Biskvitui reikės:
75 g sviesto
3 kiaušinių trynių
3 kiaušinių baltymų
40 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
Šokoladiniam ganašui reikės:
35 g sviesto
Pertepimui:
200 g abrikosų džemo
- 1Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo kaitros ir sudėti šokoladą bei maišyti, kol išsilydis. Po vieną maišant sudėti trynius. Atvėsinti. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų.
- 2Atskirame inde sumaišyti birius ingredientus. Baltymų ir šokolado mases atsargiai permaišyti, kol susijungs į vientisą masę. Suberti birius ingredientus ir dar šiek tiek permaišyti iki vientisos masės.
- 3Tešlą supilti į formą. Kepti 160°C apie 20 min. Biskvitui iškepus palikti atvėsti.
- 4Šokoladiniam ganašui grietinėlę užvirinti ir užpilti ant šokolado. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Sudėti sviestą ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- 5Jau galima formuoti pyragą. Bikvitą išilgai perpjauti į dvi dalis. Apatinį biskvitą aptepti aprikosų džemu, kraštuose paliekant 1 cm pločio žiedą. Ant jo, jau pilnai padengiant apatinį biskvitą, užpilti kelis šaukštus ganašo ir lygiai paskirstyti. Ant viršaus dėti kitą biskvitą. Visą paviršių pilnai ir lygiai padengti šokoladiniu ganašu (jo dar reikia pasilikti paskutiniam etapui). Palaikyti šaldytuve, kol ganašas užstings. Tuomet pašildyti likusį ganašą, kad jis būtų pakankamai skystas, ir apipilti visą pyragą. Pyragą dekoruoti karamelizuotais riešutais ar kitais mėgstamais ingredientais.