I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Japoniškas Okonomiyaki blynas


Ingredientai


Blyno pagrindui reikės:

200 g šviežio vasarinio kopūsto
1 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 vidutinio dydžio kiaušinių
1 šaukšto smulkinto imbiero
80-100 g krevečių be lukšto
6-7 rūkytos šoninės juostelių

Azijietiškam padažui reikės:

3 šaukštų pomidorų padažo
2-4 šaukštų Vorčesterio padažo
2 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto medaus

Užbaigimui:

Aštraus Sriracha majonezo padažo (arba paprasto)
Žiupsnelio skrudinto sezamo sėklų
Kelių česnako ar svogūno laiškų
Džiovinto tuno drožlių
  • 1Kopūstą supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į dubenį ir užberkite šaukšteliu druskos. Ją labai gerai delnais įtrinkite į kopūstą. Tuomet jis suminkštės ir paleis savo sultis. Leiskite šiek tiek pastovėti.
  • 2Kitame dubenyje pasiruoškite tešlą. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kad jie tolygiai pasiskirstytų. Įmuškite kiaušinius, įpilkite sultinio ir gerai išmaišykite, kad tešla taptų vientisa. Palikite pastovėti bent 10 minučių.
  • 3Kopūstus nusunkite ir dėkite į tešlą. Taip pat įberkite smulkintą imbierą, smulkiai supjaustytas krevetes bei žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite ir visą masę supilkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus. Ant vidutinės kaitros, nieko nedarant, kepkite apie 10 min.
  • 4Praėjus 10 minučių blyną išimkite iš keptuvės - keptuvę uždenkite panašaus diametro lygia lėkšte ir apverskite. Taip jis nesuirs ir išlaikys savo formą. Keptuvės dugną padenkite rūkytos šoninės juostelėms ir ant viršaus dėkite blyną (apkepta puse į viršų) tolimesniam kepimui. Kepti dar 10 minučių
  • 5Kol baigia kepti blynas, pasigaminkite azijietišką padažą. Tiesiog sumaišykite pomidorų, Vorčesterio, sojų padažus bei medų.
  • 6Iškepusį blyną išimkite iš keptuvės, kad šoninė būtų viršuje ir gausiai apšlakstykite gautu padažu. Taip pat labai pagyvins skonį, jei apšlakstysite aštriu majonezu (Sriracha). Galima naudoti ir paprastą majonezą. Užberkite šiek tiek skrudintų sezamo sėklų, smulkiai pjaustytų česnako ar svogūno laiškų ir uždėkite džiovinto tuno drožlių. Būtent jos suteiks pasakišką vaizdą patiekalui. Šias drožles uždėjus ant karšto blyno, jos pradeda lyg plazdėti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis