Portugališki pyragėliai Pastel de Nata

Ingredientai
Plikytam kremui reikės:
200 g cukraus
175 g vandens
1-2 lazdelių cinamono
Citrinos žievelės
20 g krakmolo
250 ml pieno
5 kiaušinių trynių
Pyragėliams suformuoti reikės:
Pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos (2 lakštų)
Šiek tiek vandens tešlos patepimui
- 1Pradedame nuo plikyto kremo. Pirmiausia reikia pasigaminti cukraus sirupą. Paprasčiausiai į prikaistuvį supilkite cukrų, vandenį, įdėkite cinamono lazdeles, kelis gabalėlius atpjautos citrinos žievelės ir užkaiskite. Užvirus kaitinkite lygiai 1 minutę ir 30 sekundžių ir iš karto nukelkite nuo kaitros.
- 2Miltus su krakmolu išsijokite. Tuomet jie puikiai susimaišo ir nelieka sušokusių gabaliukų. Sumaišykite su pienu ir pastoviai maišant šluotele masę kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sutirštėja, tampa panaši į "klijus". Nukelkite nuo vyryklės ir toliau maišant dėkite po 1 kiaušinio trynį (tryniai turi būti kambario temperatūros). Galiausiai po truputį įmaišykite anksčiau išvirtą sirupą. Kremas gaunasi pakankamai skystas. Jį perkoškite.
- 3Bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą patepkite vandeniu ir išilgai susukite cilindrą. Tą patį padarykite su antru lakštu. Padėkite 15-20 minučių į šaldytuvą. Tuomet supjaustykite vieną "cilindrą" į 10 lygių dalių, maždaug 2,5 cm pločio. Specialias ar keksiukų formeles ištepkite sviestu ir pjūviu į viršų dėkite gabalėlį tešlos. Nykštį sušlapinkite vandeniu ir per vidurį spauskite žemyn. Tuomet nuo vidurio spauskite į šonus, kad tešla pasiskirstytų tolygiai ir suformuotumėte dubenėlį. Maždaug 80% formelės užpildykite kremu ir kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 15min. Jei jūsų orkaitėje yra funkcija "vėjelis su kaitinimu apačioje", rinkitės būtent šią.
- 4Pyragėlius valgykite dar šiltus ar jau atvėsius.