Ilgai marinuota menkė su kokosiniu risotto

Ingredientai
Jums reikės:
~600 g atvėsintos menkės file
250 g medaus
120 ml sojos padažo
70 ml kepintų sezamų aliejaus
1 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto smulkinto šviežio imbiero
Kokosiniam risotto reikės:
400 ml kokosų pieno
~100 ml vandens
1 žaliosios citrinos žievelės
1 šaukšto smulkinto šviežio imbiero
Žiupsnelio druskos
- 1Šiame recepte – ilgai marinuota kepta menkė, tad žuvį reikia marinuoti mažiausiai 12 valandų, o geriausias rezultatas bus po 24 valandų. Tuomet ji bus kupina skonio bei įgaus nuostabų atspalvį. Sumaišykite medų, sojos padažą, kepintų sezamų aliejų, obuolių sidro actą, šviežiai maltus pipirus bei smulkintą imbierą. Marinatu užpilkite švariai nuvalytą menkės file, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve. Jeigu turite galimybę – užvakuumuokite.
- 2Taip marinuotą menkę kepkite iki 220С įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija 7-8 minutes.
- 3Iškeptą menkę pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi su YUZU kvapniąja citrina.
- 4Į prikaistuvį supilkite kokosų pieną, vandenį, sudėkite žaliosios citrinos žievelę bei smulkintą imbierą ir kaitinkite ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kol užvirs. Tuomet suberkite ryžius, išmaišykite, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kartais pamaišydami virkite maždaug 12-14 minučių. Jeigu skysčio beveik nelieka, o ryžiai dar nebus paruošti, galite įpilti šlakelį vandens.