I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kepta lašišos file su briuselio kopūstais


Ingredientai


Jums reikės:

400 g lašišos file
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Sviesto
2-3 skiltelių česnako
Šakelės šviežio raudonėlio arba čiobrelio
Šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
500 g briuselio kopūstų
1 šaukšto sviesto
1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (arba smulkintos šviežios aitriosios paprikos)
1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
Žiupsnelio druskos
  • 1Švariai nuvalykite lašišos file palikdami odelę. Jei yra žvynų, juos nuskuskite, išimkite likusias ašakas. Supjaustykite file porcijiniais gabalėliais, gerai nusausinkite ir prieš kepant pabarstykite druska bei pipirais.
  • 2Į įkaitintą keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus ir dėkite file odele žemyn. Tuomet iškart prispauskite žuvies gabalėlį su mentele ir palaikykite maždaug 15-20 sekundžių, kad odelė nebūtų išsirietusi. Sudėkite sviestą, traiškytas česnako skilteles bei šviežias prieskonines žoleles. Sviestui ištirpus ir pradėjus „burbuliuoti“ jį su šaukštu laistykite ant žuvies. Taip kepkite maždaug 6-7 minutes, nevartydami, o tiesiog laistydami sviestu. Baigę kepti į keptuvę išspauskite citrinos sulčių – aromatingas sviestas su citrina bus puikus padažas šiam patiekalui.
  • 3Švariai nuvalykite briuselio kopūstus, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol truputį suminkštės.
  • 4Apvirtus briuselio kopūstus dėkite į įkaitintą keptuvę su jau ištirpusiu sviestu, paskaninkite aitriąja papriką bei sezamo sėklomis. Kepkite vos kelias minutes ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kad lengvai paskrustų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis