Kepta lašišos file su briuselio kopūstais

Ingredientai
Jums reikės:
400 g lašišos file
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Sviesto
2-3 skiltelių česnako
Šakelės šviežio raudonėlio arba čiobrelio
Šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
500 g briuselio kopūstų
1 šaukšto sviesto
1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (arba smulkintos šviežios aitriosios paprikos)
1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
Žiupsnelio druskos
- 1Švariai nuvalykite lašišos file palikdami odelę. Jei yra žvynų, juos nuskuskite, išimkite likusias ašakas. Supjaustykite file porcijiniais gabalėliais, gerai nusausinkite ir prieš kepant pabarstykite druska bei pipirais.
- 2Į įkaitintą keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus ir dėkite file odele žemyn. Tuomet iškart prispauskite žuvies gabalėlį su mentele ir palaikykite maždaug 15-20 sekundžių, kad odelė nebūtų išsirietusi. Sudėkite sviestą, traiškytas česnako skilteles bei šviežias prieskonines žoleles. Sviestui ištirpus ir pradėjus „burbuliuoti“ jį su šaukštu laistykite ant žuvies. Taip kepkite maždaug 6-7 minutes, nevartydami, o tiesiog laistydami sviestu. Baigę kepti į keptuvę išspauskite citrinos sulčių – aromatingas sviestas su citrina bus puikus padažas šiam patiekalui.
- 3Švariai nuvalykite briuselio kopūstus, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol truputį suminkštės.
- 4Apvirtus briuselio kopūstus dėkite į įkaitintą keptuvę su jau ištirpusiu sviestu, paskaninkite aitriąja papriką bei sezamo sėklomis. Kepkite vos kelias minutes ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kad lengvai paskrustų.