Gruzdinta silkė

Ingredientai
Gruzdintai silkei reikės:
Apie 200 g lengvai sūdytos silkės file
2-3 šaukštų dižono garstyčių
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1,5 stiklinės panko džiūvėsėlių
Augalinio aliejaus kepimui
Saldžiųjų bulvių košė
2 vnt. (~500g) saldžiųjų bulvių
1 šaukšto sviesto
Žiupsnelio druskos
Greitai marinuotiems svogūnų laiškaims reikės:
100 g svogūnų laiškų
2 šaukštų baltojo balzaminio acto
- 1Silkės file nusausinkite nuo perteklinių riebalų ar kitų skysčių ir truputį įpjaukite kas pusę centimetro. Tokiu būdu žuvis greičiau pasimarinuos ir supjaustysite likusius kauliukus, kurių vėliau visai nesijaus. Sumaišykite Dižono garstyčias, grietinėlę bei šviežiai maltus pipirus ir gautu padažu-marinatu padenkite anksčiau paruoštas silkės file. Palikite pastovėti 10-15 minučių. Marinuotą silkės file apvoliokite PANKO džiūvesėliuose ir kepkite iš anksto įkaitintuose riebaluose, kol paskrus, apie 2 minutes. Geresniam rezultatui gauti galite naudoti tradicinę paniruotę, t.y. pradžioj apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
- 2Saldžiąsias bulves švariai nuvalykite, supjaustykite stambiais gabalais ir virkite nedideliame kiekyje vandens maždaug 15 minučių, kol visiškai suminkštės. Jei verdate atvirame prikaistuvyje kartais pamaišydami, vandens praktiškai nebelieka, tačiau jei bulvėm sumikštėjus jo vis dar yra, nupilkite. Tuomet įdėkite sviesto, žiupsnelį druskos ir su šaukštu ar šakute maišykite-trinkite, kol gausite košę. Žinoma, galite naudoti ir jūsų turimą bulvių grūstuvą.
- 3Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir sumaišykite su tyru alyvuogių aliejumi bei baltuoju balzaminiu actu.