Greitai paruošiami šonkauliukai

Ingredientai
Jums reikės:
1 kg plonų šonkauliukų
Mėgstamų mėsos prieskonių
Druskos (pagal skonį)
BBQ (barbekiu) padažo (šonkauliukų glazūravimui)
Garnyrui reikės:
Garnyrui reikės:
1 vnt. vidutinio dydžio šalotinio svogūno
1,5 arb. šaukštelio druskos
2 arb. šaukštelių korėjietiškų čili dribsnių
1 arb. šaukštelio kepintų sezamo sėklų
1 arb. šaukštelio rudojo cukraus
1 arb. šaukštelio sojos padažo
- 1Paruoškite šonkauliukus. Nuo šonkauliukų nuimkite membraną (baltą plėvelę esančią iš kauliukų pusės) ir juos supjaustykite norimo dydžio porcijomis. Sutvarkytus šonkauliukus apibarstykite druska (pagal skonį) ir mėgstamais šonkauliukų prieskoniais. Palikite pasimarinuoti apie 10-15 minučių.
- 2Oro gruzdintuvę pakaitinkite maždaug 10 minučių 180 °C laipsnių. Į pakaitintą oro gruzdintuvę dėkite kepti šonkauliukus. 15 minučių kepkite kauliukais į viršų, tada apverskite ir kepkite dar 15 minučių (jeigu norite iškepti sultingesnius, mažiau paskrudintus šonkauliukus, kepkite 10 minučių, apvertę dar 10 minučių). Išimkite apkeptus šonkauliukus, aptepkite barbekiu padažu ir gražinkite kepti į iki 200 °C įkaitintą oro gruzdintuvę dar 5 minutes.
- 3Paruoškite kimči agurkėlius garnyrui. Agurką ir svogūną supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais. Supjaustytas daržoves apibarstykite šaukšteliu druskos, išmaišykite ir palikite maždaug 15 minučių pastovėti.
- 4Paruoškite marinatą kimči agurkėliams. Pusę šaukštelio druskos, čili dribsnius, sezamo sėklas, rudąjį cukrų, actą ir sojų padažą sumaišykite iki vientisos, pastos konsistencijos.
- 5Tuomet nuo agurkų ir svogūnų nuspauskite visą perteklinį skystį ir į juos sudėkite anksčiau paruoštą kimči pastą, gerai viską išmaišykite.
- 6Iškeptus šonkauliukus skanaukite kartu su kimči agurkėliais.