Ėrienos šonkauliai su polenta

Ingredientai
Jums reikės šonkauliams:
1 kg ėrienos šonkaulių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio persilado prieskonių
Saujelės kadagio uogų
Šakelės šviežio rozmarino
Šakelės šviežio šalavijo
Šakelės šviežio baziliko
Saujelės lauro lapų
Jums reikės polentai:
1 l pieno
50 g sviesto
Žiupsnelio druskos
- 1Nuplautus ir nusausintus ėrienos šonkaulius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir mėsa į apačią išdėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, ant kiekvieno gabaliuko uždėti po lauro lapelį, užberti kadagio uogų, rozmarino bei šalavijo lapelių, apibarstyti druska, maltais juodaisiais pipirais bei persilado prieskoniais. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių ir nustatyti 25% garų rėžimą. Jei Jūsų orkaitė neturi garų funkcijos, orkaitės apačioje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu. Įpusėjus kepimui, į indelį galima įpilti maždaug 30 ml balto vyno.
- 2Prikaistuvyje užvirti pieną ir nuolat maišant šluotele iš lėto suberti kukurūzų kruopas. Virti maždaug 5 minutes ant silpnos kaitros ir nuolat maišyti. Tada įdėti sviesto, įpilti rūkyto alyvuogių aliejaus, įberti druskos pagal skonį ir gerai išmaišyti, kol sviestas ištirps.
- 3Lėkštėje serviruoti polentą su iškepusiais ėrienos šonkauliais, pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu, apibarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais, kadagio uogomis ir šviežiais baziliko lapeliais.