Grilintos polentos užkandžiai

Ingredientai
Jums reikės:
1 l pieno
100 g plonai pjaustyto vytinto parmos kumpio
100 g nduja dešros
100 g plonai pjaustyto aštraus saliamio
100 g pekorino sūrio
100 g bri sūrio
1 mocarelos rutuliuko
Žiupsnelio persilado prieskonių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 valg. š. sviesto
Šviežio baziliko lapelių
- 1Prikaistuvyje užvirti pieną, įberti persilado prieskonių, druskos, pipirų. Išmaišyti, nukelti nuo kaitros ir, nuolat maišant šluotele, suberti polentą. Gerai išmaišyti ir padėti prikaistuvį vėl ant kaitros. Nuolat maišyti iki masė sutirštės. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir įdėti šaukštą sviesto. Išmaišyti, išjungti kaitrą ir masę paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos 1-1,5 cm storio lygiu sluoksniu. Atvėsinti šaldytuve.
- 2Atvėsusią masę supjaustyti norimos formos gabaliukais, aptepti alyvuogių aliejumi ir pakepinti ant grilio keptuvės arba ant pačio grilio. Apkepintus polentos gabaliukus išdėlioti ant serviravimo padėklo ir ant viršaus pagal skonį išdėlioti sūrius, kumpį ir dešrą (pvz. galima derinti nduja dešrą su kreminiu sūriu ir tarkuotu pekorinu, parmos kumpį su mocarela, bri sūrį su aštriu saliamiu).
- 3Paruoštus užkandžius apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi ir papuošti šviežio baziliko lapeliais.