Daržovių ir jautienos pyragas

Ingredientai
Įdarui reikės:
500 g jautienos sprandinės
50 ml šviesaus alaus
500 g bulvių
500 g voveraičių
500 ml vandens
2 daržovių sultinio kubelių
2 šakelių čiobrelio
1 saliero stiebo
2 morkų
1 svogūno
Druskos
Juodųjų pipirų
Tešlai reikės:
150 g sviesto
100 ml šviesaus alaus
Pyrago patepimui reikės:
1 kiaušinio trynio
- 1Jautieną, bulves, salierą ir morkas supjaustyti stambesniais kubeliais, o svogūną smulkiais. Užvirti vandenį ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol kubeliai ištirps. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberti mėsą ir apkepinti. Jai apskrudus supilti alų ir šiek tiek patroškinti. Tuomet sudėti visas daržoves. Pabarstyti druska ir pipirais. Šiek tiek pakepinti ir užpilti sultinio, kad apsemtų. Sudėti voveraites ir palikti troškintis maždaug 40 min.
- 2Tuo tarpu reikia pasigaminti tešlą. Miltus su sviestu labai gerai permaišyti virtuvinio kombaino pagalba, kol gaunama smėlio konsistencija. Tuomet supilti alų ir maišyti iki vientisos konsistencijos. Tešlą pabaigti minkyti ant miltais apiberto stalo. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir leisti 30 min. pailsėti šaldytuve. Per tą laiką baigs išsitroškinti ir įdaras.
- 3Tešlą iškočioti apie 3-4 mm storio. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Ją iškloti tešla (apie 4 cm tešlos dar turi likti išlindę iš formos). Supilti įdarą iki formos viršaus. Tešlos kraštus užvynioti link vidurio ir juos patepti kiaušinio trynių ir grietinėlės plakiniu.
- 4Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija apie 30 min. (kepant be garų, kepimo laiką šiek tiek pamažinti).
- 5Naudota Electrolux orkaitė su garų funkcija.