Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”
Ingredientai
Jums reikės:
Žiupsnelio druskos
100 g šalto sviesto
100 g riebios grietinės
2 vidutinio dydžio obuolių
Sausainių viršui reikės:
1 kiaušinio
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arbat. š. cinamono
- 1Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka. Į didesnį dubenį suberti miltus, druską. Sudėti sviestą ir trinti delnais, kol liks tik maži gabaliukai. Tuomet supilti grietinę. Rankomis viską išmaišyti, kol tešla taps vientisa. Ji turi būti minkšta, gali vos lipti prie rankų.
- 2Tešlą palikti pastovėti šaldytuve apie 30 min.
- 3Darbastalį pabarstyti miltais ir plonai iškočioti tešlą. Ją supjaustyti kelių centimetrų juostelėmis. Jomis apvynioti obuolio skiltelę.
- 4Susuktus sausainius merkti viršutine dalimi į kiaušinio plakinį ir pavolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min., kol paruduos.