I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bulvių vyniotinis


Ingredientai


Jums reikės:

6-8 didesnių bulvių
2 stiklinių tarkuoto parmezano
500 g maltos jautienos
400 g šviežių špinatų
2 siltelių česnako
3-4 rutuliukų sauso mocarelos sūrio
Jautienos sultinio
  • 1Nuvalytas bulves supjaustykite maždaug 3 mm storio riekelėmis. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių ir per visą jo paviršių gausiai pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Ant viršaus dėkite bulvių riekeles, kad jos užeitų viena ant kitos. Ant viršaus užberkite likusį parmezano sūrį. Taip paruoštas bulves kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • 2Nuvalytas bulves supjaustykite maždaug 3 mm storio riekelėmis. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių ir per visą jo paviršių gausiai pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Ant viršaus dėkite bulvių riekeles, kad jos užeitų viena ant kitos. Ant viršaus užberkite likusį parmezano sūrį. Taip paruoštas bulves kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • 3Švariai nuplautus špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, atsargiai maišykite, kol jie suminkštės. Tuomet juos nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų visų maistingų medžiagų ir gražios žalios spalvos. Nusunkite skysčio perteklių. Juos šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su kreminiu sūriu ir dviem skiltelėmis smulkinto česnako.
  • 4Ant iškepusių ir dar karštų bulvių užtepkite sūrio kremo su špinatais sluoksnį, paliekant iš kraštų po maždaug 2 cm. Ant kremo tolygiai užtepkite mėsos padažo sluoksnį ir tolygiai užtarkuokite mocarelos sūrio. Atsargiai susukite vyniotinį ir ant viršaus dar gausiai užtarkuokite mocarelos sūrio. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10-15 min., kad sūris išsilydytų ir įgautų rusvą spalvą.
  • 5Patiekite su karštu jautienos sultiniu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis