Šokoladiniai pyragaičiai su morenginiu kremu

Ingredientai
Tešlai reikės:
1 šauktelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1 kiaušinio
60 ml espresso kavos
115 g pasukų
170 g sviesto
200 g cukraus
Morenginiam-sviestiniam kremui reikės:
75 g (3 mažų kiaušinių) baltymų
170 g cukraus
225 g sviesto
- 1Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą kartu persijoti.
- 2Kiaušinį, pasukas ir kavą išrmaišykite šluotele, kad susijungtų į vientisą masę.
- 3Sviestą su cukrumi gerai išpurenkite.
- 4Į išpurentą sviestą pilkite po trečdalį birią ir šlapią mases ir trumpai plakite, kol susijungs, dar per du kartus sudėkite likusias mases ir plakite, kol gausis puri tešla. Su ledų šaukštu (jei neturite, naudokite paprastą), sudėkite tešlos kauburėlius į skardą su silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 9-10 minučių. Atvėsinkite.
- 5Sumaišykite kiaušinių baltymus su cukrumi ir toliau maišant kaitinkite garų vonelėje, kol baltymai pasieks 60-65°C temperatūrą. Tokiu būdų paruošti jie bus saugūs vartoti. Pasiekus reikiamą temperatūrą numkite nuo garų vonelės, perpilkite į kitą indą ir plakite, kol baltymai atvės ir taps purūs. Toliau plakant po šaukštą dėkite kambario temperatūros sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas.
- 6Šiuo kremu sutepkite šokoladinius biskvitinius sausainukus ir turėsite lengvus mini desertus.