I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis


Ingredientai


Jums reikės (2 porc.):

6 didelių braškių
Džiovintų pomidoriukų
2 vnt. sūrio Mozzarella Buffalo
Džiovintų alyvuogių trupinių
Pipirų
Kelių lapelių šviežio baziliko

Džiovintiems pomidorams:

600-800 g vyšninių pomidoriukų
Druskos
Pipirų
1 valg. š. cukraus

Džiovintų alyvuogių trupinimas reikės:

2 nedidelių skardinių juodų alyvuogių
  • 1Visų pirma reikia pasiruošti džiovintus pomidoriukus ir alyvuoges. Jų rekomenduojame iš karto pasidaryti daugiau ir laikyti šaldytuve, kad visada turėti patiekalų pagardinimui.
  • 2Vyšninius pomidorus supjaustyti pusiau ir išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos perpjausta puse į viršų. Apibarstyti druska, pipiraus ir cukrumi, apšlakstyti balzaminiu actu bei rukytu alyvuogių aliejumi. Alyvuoges supjaustyti pusiau ir išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
  • 3Pomidorius bei alyvuoges dėti į iki 110°C įkaitintą orkaitę ir džiovinti apie 3 valandas. Jei trūksta, laiką pratęsti. Džiovinti pomidoriukai turi būti mėsingi, vis dar sultingi, o alyvuogės kuo sausesnės. Jas gali prireikti džiovinti ir 4 val. Išdžiovinus alyvuoges sumalti trintuvu, kad gautume smulkius trupinius.
  • 4Ruošiant salotas į lėkštės vidurį ratu sudėti griežinėliais pjaustytas braškes. Ant jų uždėti keletą džiovintų pomidorų. Į patį vidurį „patupdyti“ mocarelos sūrį ir užberti alyvuogių trupinių. Pagardinti pipirais, šlakeliu balzaminio acto bei rūkyto alyvuogių aliejaus.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas