Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis
Ingredientai
Jums reikės (2 porc.):
6 didelių braškių
Džiovintų pomidoriukų
2 vnt. sūrio Mozzarella Buffalo
Džiovintų alyvuogių trupinių
Pipirų
Kelių lapelių šviežio baziliko
Džiovintiems pomidorams:
600-800 g vyšninių pomidoriukų
Druskos
Pipirų
1 valg. š. cukraus
Džiovintų alyvuogių trupinimas reikės:
2 nedidelių skardinių juodų alyvuogių
- 1Visų pirma reikia pasiruošti džiovintus pomidoriukus ir alyvuoges. Jų rekomenduojame iš karto pasidaryti daugiau ir laikyti šaldytuve, kad visada turėti patiekalų pagardinimui.
- 2Vyšninius pomidorus supjaustyti pusiau ir išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos perpjausta puse į viršų. Apibarstyti druska, pipiraus ir cukrumi, apšlakstyti balzaminiu actu bei rukytu alyvuogių aliejumi. Alyvuoges supjaustyti pusiau ir išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
- 3Pomidorius bei alyvuoges dėti į iki 110°C įkaitintą orkaitę ir džiovinti apie 3 valandas. Jei trūksta, laiką pratęsti. Džiovinti pomidoriukai turi būti mėsingi, vis dar sultingi, o alyvuogės kuo sausesnės. Jas gali prireikti džiovinti ir 4 val. Išdžiovinus alyvuoges sumalti trintuvu, kad gautume smulkius trupinius.
- 4Ruošiant salotas į lėkštės vidurį ratu sudėti griežinėliais pjaustytas braškes. Ant jų uždėti keletą džiovintų pomidorų. Į patį vidurį „patupdyti“ mocarelos sūrį ir užberti alyvuogių trupinių. Pagardinti pipirais, šlakeliu balzaminio acto bei rūkyto alyvuogių aliejaus.