Spurgos su kumpiu ir mocarelos sūriu

Ingredientai
Tešlai reikės:
3 kiaušinių
200 ml šilto pieno
100 g sviesto
1 valg. š. cukraus
15 g šviežių mielių
Įdarui reikės:
50 g parmezano sūrio
70-80 g rūkytos mocarelos
3-4 griežinėlių virto kumpio
Persilade prieskonių
- 1Mieles ištirpinti šiltame piene su cukrumi. Jos turi aktyvuotis ir pradėti putoti.
- 2Miltus supilti į didelį dubenį arba katiliuką, jei minkysite mikseriu. Maišant po truputį pilti pieną su mielėmis ir šiek tiek perplaktus kiaušinius. Galiausiai pilti lydytą sviestą ir minkyti, kol nelips prie rankų. Iš tešlos suformuoti kamuoliuką, dėti į indą, uždengti maistine plėvele ar drėgnu rankšluosčiu ir kildinti kambario temperatūroje 2 valandas. Galima kildinti šaldytuve, taip tešla bus dar elastingesnė. Tokiu atveju reiktų palikti bent 4 valandoms arba geriausia per naktį.
- 3Pakildintą tešlą iškočioti iki maždaug 0,5 cm storio. Tuomet supjaustyti 5 cm pločio ir maždaug 10-12 cm ilgio juostelėmis.
- 4Rūkytą mocarelą ir virtą kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais. Tarkuotą parmezano sūrį sumaišyti su žiupsneliu Persilade prieskonių.
- 5Ant tešlos juostelės dėti visų ingredientų. Jų reikia tiek, kad galima būtų tešlą perlenkti pusiau išilgai ir užspausti. Sūris su kumpiu turi būti viduje. Tuomet sujungti kraštus ir gerai užspausti. Turi gautis apvali spurga. Kad būtų patogiau, prieš dedant įdarą tešlą galima pakočioti į plotį.
- 6Paruoštas spurgas dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pakildinti šiltoje vietoje apie 30 min.
- 7Spurgas kepti karštame aliejuje, bet ne verdančiame. Kepti maždaug po 2 min kiekvieną pusę, kol įgaus auskinę spalvą.