Belgiški vafliai su varške
Ingredientai
Jums reikės:
3 kiaušinių
2 v.š. cukraus
80 g sviesto
250 ml pieno
250 g birios liesos varškės
Žiupsnelio druskos
- 1Sviestą išlydyti ir palikti šiek tiek atvėsti.
- 2Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Įplakti pusę pieno, tuomet varškę, likusį pieną, vanilės ekstraktą ir, galiausiai, sviestą. Įsijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir trumpai paplakti, tik kol tešla taps vientisa.
- 3Atskirai išplakti baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs, apvertus indą liks vietoje. Atsargiai įmaišyti baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Nepermaišyti, tešla turi būti puri.
- 4Kepti įkaitintoje vaflinėje, kol švelniai apskrus.
- 5Iškeptus vaflius iškart dėti ant grotelių (pavyzdžiui, atviroje orkaitėje), išlaikant nemažus tarpus, kad neprarastų traškumo.