Klasikiniai naminiai ledai

Ingredientai
Vaniliniams ledams reikės:
100 g pieno
100 g cukraus
Pistacijų ledams reikės:
100 g pieno
100 g cukraus
- 1Kadangi naudojama pasterizuota kiaušinių trynių masė, taigi nebereikia papildomai kaitinti išplaktų trynių, kad jie būtų saugūs valgyti. Visas gaminimo procesas tampa paprastesnis. Visų pirma reikia išplakti trynių masę su cukrumi, kol ji taps šviesiai geltona, kreminė.
- 2Atskirame inde išplakti grietinėlę ir mases sujungti.
- 3Įpilti pieną ir pasirinktinai vanilės ekstraktą ar pistacijų pastą. Trumpai perplakti, kad masė taptų vientisa.
- 4Supilti į indą ir dėti į šaldiklį. Kad ledai butų puresni, kelis kartus kas valandą ledus permaišyti. Pilnai sušalusius ledus prieš valgant rekomenduojama palaikyti apie 10 min. kambario temperatūroje.