I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena


Ar žinojote, kad iš mums visiems gerai žinomos ir įprastos mielinės tešlos galima pasigaminti ne tik įvairias saldžias bandeles ar pyragus, bet ir kai ką įdomesnio? Bao arba kitaip garuose virtos bandelės – neįtikėtinai minkštos ir burnoje tirpstančios, o pikantiški priedai prie jų fantastiškai tinka. Šiame recepte siūlome jums išbandyti plėšytos antienos su hoisin padažu, korėjietiškų marinuotų morkų, aštresnio majonezinio padažo ir kalendros derinį. Puikus pasirinkimas draugų susibūrimui.

Ingredientai


Bandelių tešlai jums reikės:

350 g pieno
60 g sviesto
80 g cukraus
10 g druskos
8 g sausų mielių arba 24 g šviežių mielių
4 g kepimo miltelių

Hoisin antienai jums reikės:

1.25 kg antienos confit
6 valg. šaukštų Hoisin padažo

Padažui jums reikės:

6 valg. šaukštų majonezo
1 vnt. žaliosios citrinos žievelės
1 vnt. žaliosios citrinos sulčių
1-2 valg. šaukšto sriracha padažo

Taip pat jums reikės:

400 g korėjietiškai marinuotų morkų salotų
Nedidelio pundelio kalendros
Lengvai patraiškytų žemės riešutų
  • 1Į katiliuką suberkite sausus bandelių tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite. Įdėkite mielių ir supilkite pieną. Tešlą maišytuvu maišykite lėta eiga, kad tolygiai išsimaišytų visi ingredientai. Taip maišykite apie 4 minutes. Tuomet minkykite tešlą apie 8 minutes vidutine eiga, kol ji nebelips prie katiliuko kraštų. Galiausiai sudėkite kambario temperatūros sviestą ir maišykite greita eiga, kol sviestas pilnai išsimaišys. Švarų indą patepkite sviestu, įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie 1 valandą, kol padvigubės.
  • 2Iš iškilusios tešlos suformuokite vienodo dydžio (maždaug 50-60 g, 18 vnt.) rutuliukus, sudėkite ant aliejuoto paviršiaus, uždenkite ir leiskite „pailsėti“ bent 30-40 minučių.
  • 3Darbastalį ant kurio dirbsite su tešla patepkite su aliejumi, tą patį padarykite ir su kočėlu ir „pailsėjusiais“ tešlos rutuliukais. Iš tešlos iškočiokite pailgus, maždaug 0,5 cm storio blynukus. Patepkite juos aliejumi ir užlenkite per pusę, kad gautumėte pusmėnulį. Taip suformuotas bandeles dėkite ant atskirų kepimo popieriaus lakštelių.
  • 4Orkaitės kepimo groteles apvyniokite vienu sluoksnių folijos, padarykite nedideles skylutes per visą plotą ir sudėkite bandeles su kepimo popieriaus lakštais. Jei jūsų orkaitė turi kildinimo funkciją, paruoštas bandeles dėkite į orkaitę ir nustačius kildinimo funkciją su 35 °C laipsniais ir palikite kildintis apie 20 minučių. Jei tokios funkcijos orkaitė neturi, palikite bandeles „pailsėti“ šiltoje vietoje apie 30-40 minučių.
  • 5Kol bandelės kildinasi, paruoškite įdarą. Antienos confit ištraukite iš riebalų, nuimkite odelę ir nukaulinkite. (Riebalų neišmeskite. Susipilkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve. Jie fantastiškai tinka kepti bulves.) Atskirtą nuo kaulų mėsą sudėkite į keptuvę ir šiek tiek pašildykite kartu su hoisin padažu.
  • 6Iškilusias bandeles išimkite iš orkaitės, nustatykite 100% garų funkciją ir orkaitei įkaitus grąžinkite bandeles. Garuose virkite maždaug 10 minučių. Jei tokios funkcijos jūsų orkaitė neturi, tam puikiai tiks ir garų puodas ar tinklelis įdėtas į puodą virš garuojančio vandens.
  • 7Paruoškite padažą. Majonezą sumaišykite su sriracha padažu, žaliosios citrinos sultimis ir tarkuota žievele. Gerai išmaišykite.
  • 8Į išvirusių bandelių vidų dėkite padažą, hoisin antieną, morkytes, paskaninkite kalendra ir lengvai traiškytais žemės riešutais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis