I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis


Spalvingas ir stotus patiekalas puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Sultingas jautienos kepsnys, birūs ryžiai ir saldžiarūgštės daržovės - fantastiška skonių kombinacija. Pagaminsite greitai ir be didelių pastangų, o mėgausis visi ragaujantys.

Ingredientai


Jums reikės:

300 g ilgagrūdžių ryžių
0,5 vnt. citrinos žievelės (luptos)
Šiek tiek kumino (pasirinktinai)
400 g sausai brandinto jautienos antrekoto
Šiek tiek druskos
0,5 vnt. raudonosios paprikos
1 vnt. morkos
1 vnt. nedidelės cukinijos
Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
2 valg. šaukštų Kėdainių konservai saldžiarūgščio padažo
  • 1Į didesnį kiekį vandens suberkite ryžius, keletą citrinos žievelių ir šiek tiek kumino. Virkite apie 7-8 minutes, patikrinkite ar ryžiai išvirę. Jei taip, perkoškite, gražinkite į prikaistuvį, uždenkite ir palikite dar šiek tiek pabrinkti.
  • 2Jautienos antrekotą gausiai pabarstykite druska ir dėkite į labai gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepsniui pakepus apie 2-3 minutes, jį apverskite ir įdėkite šaukštą sviesto, kepkite apie minutę laistydami jį sviestu, po to leiskite dar minutę, kitą pakepti.
  • 3Bendras kepimo laikas priklauso nuo kepsnio dydžio. Maždaug 3 cm kepsnys turėtų kepti apie 5-6 minutes. Tiek kepdami gausite vidutiniškai keptą kepsnį į žalesnę pusę. Jei mėgstate labiau iškepusius, pridėkite po minutę, kitą iš abiejų pusių. Iškepusį kepsnį išimkite iš keptuvės ir leiskite „pailsėti“.
  • 4Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus sudėkite kepti pjaustytas daržoves. Morką supjaustykite nestorais gabalėliais nes kepa lėčiausiai, o cukiniją ir papriką šiek tiek didesniais gabalėliais, nes iškeps greičiau nei morka. Daržovėms kepant įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, įberki šviežiai maltų pipirų ir įdėkite porą šaukštų saldžiarūgščio padažo. Šiek tiek pakepkite, bet neperkepkite, daržovės turi išlikti traškios.
  • 5Jautienos antrekotą patiekite kartu su biriais ryžiais ir saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis